Bulut Bilişim her sektörün ve insanın hayatından farklı şekilde yerini alacak. Forrester'ın Kuzey Amerika ve Avrupa'da 1000'den fazla çalışanı olan 305 kurum arasında gerçekleştirdiği araştırmaya göre, kurumların yüzde %51'i önümüzdeki 12 ay içerisinde bulut bilişime yatırımları arttıracak.  Firmalar açısından bulut bilişim gelişimin faydaları ise;

-Lisanslama, eğitim maliyetlerinde azalma
-Bakım-onarım maliyetlerini ortadan kaldırma
-Atıl kapasitenin düşürülmesi

Pek çok teknoloji firması bu alanda yerini alırken internet devi Google'in bu alanda da yerini almaması olmazdı. Google Drive ismi verilen BB nin en önemli özelliği ise 5 GB a kadar olan alanı bedava kullandırması. Daha fazla yer isteyenler 25 GB için 2.49 dolar, 100 GB için 4.99 dolar ve 1 TB için  50 dolar ödemeleri gerekecek.

Yazan: Murat SALMAN
 
20 yaşında, evinin garajinda bir arkadaşıyla beraber Apple’i kuran Steve Job, 21. yüzyılın gelişimine adını altın harflerle yazdırmayı başarmış bir isim. Pek çok önemli işe imza attı fakat hayatımıza dokunmak telefonları sokarak bir çığır açmayı başardı.

Bu yoldan giden diğer teknoloji firmaları kendi yaşamlarını ve geleceğimizi bu yönde dizayn etmeye başladılar ki onlardan bir tanesi de Oracle. Müşteri Deneyimi (Consumer Experience) ismini verdikleri  RightNow teknolojisi  ile dokunmatiğin farklı bir noktaya taşıyorlar.

Oracle, Müşteri Deneyiminin çalışıma prensibini  6 kural da toplamış ki bunlar;

-Her etkileşim kişisel bir reaksiyon yaratır.
-İnsan odaklıdır .
-Müşteri  alışkanlığını oluşturur.
-Uyarılmayan çalışanlardan, uyarılmış müşteri yaratmamaktadır.
-Çalışan ölçülebilir olmaldır.
-Sistem aldatılmaz :) 

Yazan: Murat SALMAN
 
Google'in marifetli bir gözlük üzerinde çalıştığı bilinmekte olan bir konu idi. Fakat tanıtım videosu ile marifetli gözlük yerini sihirli gözlüğe bırakacak gibi gözükmekte. 

Gözlük ile hava durumu öğrenebilir, check-in yapabilir, müzik dinleyebilir, sesli komut verebilir ve hatta görüntülü konuşma yapabilirsiniz. Anlaşılan o ki Google hayatımızın her alanında güçlü bir şekilde yer almak için büyük bir çaba sarf ediyor. 

Yazan: Murat SALMAN