Twitter, Facebook ve Linkedin medya anlayışımızı da değiştirmeye başladı. Öyle ki 7.2 büyüklüğündeki Van depreminde Tweet’ler sayesinde 2 kişinin hayatı kurtuldu. Mısır’daki halk ayaklanmasının detaylarını tweetlerden öğrendik. Bunun gibi daha pek çok haberi anında sosyal medya araçlarından öğrenmek mümkün. Bu da doğal olarak gazeteleri etkilemekte.

Pew Research Center araştırmasına göre, insanlar haber okumaya hiç olmadığı kadar zaman ayırıyorlar. Açıkçası gittikçe de artacak çünkü habere ulaşma kaynaklarımız da her geçen gün değişiyor.
Önemli bir iş filozofu olan Peter Drucker, kendimizle ilgili öğrenebileceğimiz en önemli şeylerden birinin, bilgi toplama stilimiz olduğunu söyler. Bu stillerden bir tanesi ise görsel öğrenmedir.  Bundan dolayıdır ki tüm gazetelerin internet sitelerinden boy boy fotoğraflar yer almakta ve büyük ilgi görmekte.

Condition One, geliştirdiği teknoloji ile haber içeriklerinin ve fotoğraflarının egemenliğine son verebilecek mi?

Video oynatıcısı olan şirket geliştirdiği teknoloji ile uygulamasını kullanan insanlara videonun içinde 180 derecelik görüş imkanı sağlıyor. Şuanda İpad kullanıcılarına sunulan uygulama ile videoyu izlerken parmağınızın hareketine göre görüntü de hareket etmekte. Flipboard’un gibi bu uygulama da medya takibi konusuna yeni bir soluk getirebilecek mi?

Tavsiyeler:
Geleceğin Müşteri Deneyimi Nasıl Mı?
Anlık Data Aktarımı Parmaklarınızın Ucunda

Yazan: Murat SALMAN