1 milyon barajını aşan firmalar, mutluluklarını ve teşekkürlerini  çektikleri videolar  ile takipçilerine gösteriyorlar. AT&T’de bu geleneğe uyarak 2 milyon barajını aşmalarının şerefine Juilliard  müzisyenlerinin Soul, Country, Electronica, Heavy Metal, Jazz ve Doo Wop müzik türlerinde söyledikleri şarkılar ile teşekkür ediyor. Videolara attthankyounotes.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Takipçilerine faydası dokunmayan bir teşekkür etme şeklinin ne zamana kadar devam edecek merakla bekliyorum. Eğer KPI leriniz arasından hayran sayısının önemi fazla ise markalar bu günlere özel takipçilerine süpriz veya küçük hediyeler ile teşekkür etmeleri bence daha anlamlı olur. Hem bu sayede marka ile takipçileri arasındaki iletişimi kuvvetlendirmiş olur.

Yazan: Murat SALMAN
 
Arabaların yaya kaldırımına park etmesi her zaman sorun olmuş. Ruslar daha fazla dayanamadıklarından olsa gerek bu konuya farklı bir çözüm geliştirdiler. Çözüm son derece basit, yaya kaldırımına park eden aracın yerini işaretle fotoğrafını çek internet sayfasına yük ve Facebook ta paylaş.

Tavsiyeler:
Sakız, Kahveye Karşı
Anahtarı bul, Renault 4 Kap

Yazan: Murat SALMAN
 
Bir ürünün Facebook’da çok sayıda “Like” alması özellikle bayanların üzerinde ciddi bir etkisi olduğunu  kanaatindeyim. Brazilya’daki C&Ada "Like" etkisinden yola çıkarak insanların hem isteklerini arttırmak hem de düşünme sürelerini minimize etmek için “Fashion Like” kampanyasını hayatta geçirdi.

Son derece akıllıca düşünülen kampanyanın kurgusu ise; Marka seçtiği kıyafetleri Facebook sayfasına yüklüyor ve takipcilerinin beğenisine sunuyor. Mağazalarda yer alan ürün askılıklarında ise Like sayacı gerçek zaman ile beğenilme sayılarını gösteriyor. Bu sayede müşteriler o anda en populer ürünün  hangisi olduğunu rahatlıkla görebiliyor. 

Bir Markanın Facebook’ta paylaştığı bir ürün fotoğrafı için 364 Like alması kötü olmasa gerek :) Kampanya genel anlamda çok başarılı olmasına karşın, etkileşimi yaymak adına, en fazla like alan üründe indirim sağlanabilinirdi.

Tavsiyeler:
Perch ile Alışveriş Deneyimini Farklılaştırın
Sanal Soyunma Kabini

Yazan: Murat SALMAN
 
Almanya’daki ING bank, Alman Basketbol Ligine sponsor olmasını akıllı telefon uygulaması kullanarak sosyal medya da da pekiştirme stratejisini izledi.

Projeye başlamadan önce hedef kitlesinin akıllı ceptelefonu kullanıcısı olduğunu saptayarak basketbola ile uygulamayı birleştirip ve sosyal medya da sadece paylaşıma odaklanması kesinlikle harika. Çünkü  firmaların genelde facebook sayfalarını “Beğen” e tıklattırdıktan sonra oyuna veya paylaşıma geçirmeleri son derece itici gelmekte en azından bana.

Bunun yanında ING projeyi bir kampanyaya dönüştürerek insanlara hediyeler sunuyor olsaydı daha fazla insana ulaşabilirdi diye düşünüyorum. 

Yazan: Murat SALMAN
 
Facebook’ta Beğenme, Twitter’da Takipçi sayısının fazla olması her markanın halen önem verdiği bir değer her ne kadar benim için tek başına bir anlam ifade etmesede. Hatta öyle ki para karşılığı bile bu sayılar arttırabilmek... TwitPoker farklı bir konsept deneyerek takipçi sayısını arttırmakla beraber  aynı anda etkileşim sayısına bakıldığında -27.000 kişi bir masa etrafında toplanmasını sağlaması açısından- 2012’nin en iyi kampanyalarından biri olarak gözüküyor.

Fikir ise gayet basit, en fazla takipçiye sahip 5 Kolombiyalı twitterci poker masasında takipçilerininde desteğiyle takipçisine poker oynarlar. Masanın etrafına kamera düzeneği kurularak takipçilerin pokere katılımları sağlanır. Kazanan ise kaybedenlerin takipçilerini almakla beraber büyük ödül  olan 180.000 takipçiyi havada kapar :)

İlginç kampanyanın sonuçları da son derece enteresan;

- Sosyal Medya’da sıfırdan bir marka yaratıldı,
- 1 günde 1.524.627 kişiye ulaşıldı,
- 12.000 kişi canlı olarak pokeri izledi.

Yazan: Murat SALMAN
 
Twitter’da takipci sayınız çok mu? Retweet ediliyor musunuz? Peki büyük ödül olan $4000 kazanmak ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise T-mobile’in yarışması tam size göre.

Hızlıca oyunun mekanizmasına değinmek gerekirse, öncelikle yapmanız gereken T-Mobile’in 4G Tweet Race isimli sitesi üzerinden oyun sözleşmesini onaylamanız ve T-Mobile’i n takipçisi olmanız. Yaratıcı tweetlerinizin retweet edilmesi üzerine kurulan oyun da en fazla retweet edilmeyi başaran yedi kişi 9 Mayıs günü final için yeniden yarışacak. Tweetlerinizde kullanılması zorunlu olanlar ise; @TMobile#4GTweets, and http://t-mo.co/4GTweets.

3 Mayıs’da başlıyacak yarışın ödülü süper olsada şuanda 135.769 olan takipçi sayısını ne kadar arttıracağını merakla bekliyorum.

Yazan: Murat SALMAN
 
Yeni üretilecek özel konsept bir arabanın parçası olmak ve kendinizden bir şeyler bulmak ister misiniz? Citroen, “Siz Beğenin, Biz Yapalım”  sloganıyla özel konsept C1Connexion i insanların beğenisine göre yapacağını duyurdu. Katılımcılar tarafından yaratılan araçlar içerisinden en çok beğeniyi alan C1 Connexion yıl sonuna kadar hayat bulacak.

30 Nisan’da sona eren kampanyanın kurgusu ise pek çok  firmanın yaptığı gibi öncelikle sayfa like ediliyor ve daha sonra Facebook app üzerinden hayal gücünüz yardımıyla C1 Connexion i tasarlamaya başlıyorsunuz.

Tavsiyeler:
Yeni Volkswagen'e Blenderli Tanıtım 
Mercedes A-Class QR Tropi

Yazan: Murat SALMAN