Picture













Sayfanızı Tabletten mi? Yoksa Cep Telefonunuzdan mı Yönetmek İstersiniz?

Facebook ilk olarak sayfa yöneticiler için Iphone uygulamasını çıkarttı. Fakat ilk versiyonda mesajlaşma özelliği yoktu. Aradan çok uzun bir zaman geçmeden bu özelliği de bünyesine katan uygulama gerçekten
de şu anda çok başarılı görünüyor.

Şimdi, bu uygulamayı tabletlerinize veya cep telefonlarınıza indirip çok rahat ve kolay bir kullanımla yorumlarınıza, mesajlarınıza cevap yazabilirsiniz. Sayfa hakkındaki hareketleri anında görebilir, yer imleri ve istatistiklere de ulaşabilirsiniz.

Bu arada, son güncelleme ile bu harika uygulama Türkçeleşti.  Şu anda aynı kişisel bilgisayarınızın ekranın da Facebook sayfanızda görünen her şeyi aynı şekilde bu uygulamayla görecek ve istediğiniz zaman istediğiniz yerde sayfanız hakkında bilgi alabileceksiniz.

YAZAN: SERKAN IRISLI


 
Avustrulya Nissan’nın yeni kampanyasına katılanlar arasından bir kişi yeni Nissan’lardan biri kazanma şansını yakalıyor.

FlashForward ismi verilen kampanyaya katılarak basit sorulara cevap verenler kendilerine uygun yeni Nissan’lardan birinin sahibi olabilme şansını yaratıyorlar. Şuana kadar 1.800 kişi süreci tamamladı.

Ad Age’in Samsung Mobil Stratejik Başkan Yardımcısı Brian Wallace ile yaptığı söyleşide Wallace, Samsung’un Facebook’taki varlığı için reklama yaptığının iki katı harcama yaptığını ve bu daha fazla veri elde edebilmek için yaptığını belirtiyor. Yapılan Nöro pazarlama araştırmaları gösteriyor ki insanların belirttikleri ile satın almayı tetikleyen unsurlar tam olarak aynı değil. Örneğin Ford, “Amerikan Otomobili” modelini oluşturmak için tüketicilere “en çok hangi özelliği görmek istersiniz” sorunu yöneltmiş ve verilen cevaplara göre oluşturduğu model bekleneni karşılamamış. 

Nissan’ın İnteraktif Pazarlama ve Sosyal Medya Direktörü Erich Marx, yeni araba lansmanlarının harcamalarının çoğu Facebook içeriklerine gideceğini belirterek sosyal medyaya verdikleri önemin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor.

Kampanyaya dönecek olursak, FlashForward ile hem içerik üretmek hemde içerik toplamak birarada yapılmış ama en önemlisi toplanan datanın analizi aksi taktir de çöp yığınından başka bir şey andırmaz. 

Tavsiyeler:
Fiat: Babam Der Ki
Siz yaratın, Citroen yapsınPeugeot 208, Let Your Body Drive

Yazan: Murat SALMAN