2010 yılında Google tarafından açıklanan Google Fiber, bazı değişiklikler yapılarak Amerika’nın Kansas City şehrinde hayatta geçilirdi. Google Tv ve ortalama geniş band hızından 100 kat daha hızlı internet ile Google Fiber, tüketicilere iki farklı seçenek sunmakta. Kansas’lılar jet hızında internette sahip olmanın bedeli olarak $70 ve internet paketine ek olarak Google Tv istendiklerin de ek $50 gözden çıkarmaları gerekecek. Fiyat performansı ile özelliklerini kıyasladığımız da gayet başarılı gözüküyor.  En beğendiğim özelliğe gelince bir sefer de sekiz gösteri kaydetmesi.

Asıl sorulması gereken soru ise Google, Google Fiber ile neyi amaçladığıdır.

İnternet dünyası şekillenirken buna yön veren firmalardan bir tanesi olan Google, internet altyapısının yanında Google TV yi  insanlar tarafından kullanılmasını istiyor. Samsung ile ortaklaşa çalışmaları sonuç vermeyince bu sefer şansını Fiber ile denediğini tahmin ediyorum. Diğer denemelere oranla bu sefer Google Tv tutacak...

Önemli diğer bir nokta ise kişilerin PC den uzaklaşmalarının karşısında yerini alacak teknolojiler ki bunda en büyük pay bulut bilişimin olacak. Google bulut bilişimde Google Drive ile  mevcut. Bulut bilişimi değerli kılacak şey internet hızıdır. Bunun dışından internet sağlayıcı firmalar pazar payından daha fazla pay istemekteler. İnternettin kontrolunu de işin içine kattığımız da  Google’in Fiber ile atmış olduğu adım aslında stratejik açıdan çok önemli bir hamle yaptığını söyleyebiliriz. 

Tavsiyeler:
Google Gözlüğüyle Bir Gün
Cornetto Building Projection
Geleceğin Müşteri Deneyimi Nasıl Mı?

Yazan: Murat SALMAN



Leave a Reply.